مجله رزمی کاراته (Karate Martial Arts Magazine)

اخبار کاراته ، آموزش و اطلاع رسانی

مجله رزمی کاراته (Karate Martial Arts Magazine)

اخبار کاراته ، آموزش و اطلاع رسانی

درصد آسیب‌های کاراته در تمرین اتفاق می‌افتد

 
ورزش ایرانی: استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تبریز معتقد است درصد بالایی از آسیب‌های ورزش کاراته مربوط به تمرینات است و می‌توان با گرم کردن و سرد کردن صحیح بدن، اجرای تکنیک‌های صحیح ، اجرای تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری و رعایت مسایل ایمنی از میزان این آسیب‌ها کاست.

دکتر سعید نیکو خصلت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کاراته از محبوب‌ترین ورزش‌های رزمی است و با توجه به میزان بالای برخورد در این رشته ورزشی، توجه به آسیب‌ها و جلوگیری از بروز آنها اهمیت بالایی دارد. کاراته جزء ورزش‌های برخوردی و مبارزه‌ای است و به دو دسته «کاتا» (نمایشی) و «کومیته» (مبارزه ای و برخوردی) تقسیم می‌شود که با توجه به این موضوع، ماهیت آسیب‌های این ورزش هم متفاوت خواهد بود.

وی افزود: بر اساس تحقیقاتی که دکتر صاحب زمانی ، استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص آسیب‌های ورزش کاراته انجام داده، مشخص شده است بیشترین آسیب‌های این رشته ورزشی وسط تاتامی و در دقایق و ثانیه‌های پایانی مسابقه اتفاق می‌افتد و این به دلیل خستگی ورزشکار، پایین آمدن آمادگی جسمانی و احساسی عمل کردن اوست که باعث می‌شود تمرکز خود را بر ضربه های وارد شده از سوی حریف از دست بدهد و دچار آسیب دیدگی شود. فک، صورت، بینی، لثه و اندام تحتانی (زانو و مچ پا) قسمت‌هایی هستند که بیشترین احتمال آسیب در کاراته را دارند.

نیکو خصلت با بیان این که در رشته کاراته تمرینات سالم اهمیت زیادی دارند، تاکید کرد: اکثر ورزشکاران در اردوهای تیم ملی و باشگاه‌ها به دلیل کیفیت پایین تمرینات دچار آسیب دیدگی‌ می‌شوند. همچنین عوامل درونی که مربوط به خود ورزشکار است هم در بروز این آسیب دیدگی‌ ‌ها نقش مهمی دارند. وضعیت روانی مناسب باعث کنترل اضطراب شده و با کاهش میزان استرس، فرد توانایی بیشتری برای مقابله با آسیب‌های احتمالی پیدا می‌کند. آگاهی مربیان بدنسازی به اصول تمرین هم مهم است، آسیب‌های کاراته در شروع تمرینات سنگین رایج است. پیش از شروع مسابقات لیگ کشوری که بدن ورزشکار آمادگی لازم را ندارد و با تمرینات سنگین تحت فشار قرار می‌گیرد، فرد را در معرض آسیب دیدگی‌ در حین تمرینات قرار می‌دهد.

این متخصص بدنسازی به رویکرد برگزاری مسابقات کاراته به سمت کاهش آسیب‌های جسمانی اشاره و تصریح کرد: در مسابقات جهانی ماه قبل در فرانسه برگزار شد، هیچ مسابقه‌ای به دلیل آسیب‌های بدنی متوقف نشد. در گذشته به خاطر ضرباتی که به بازیکن وارد می‌شد و احتمال تمارضی که به آسیب دیدگی‌ وجود داشت ، کیفیت مسابقات پایین می آمد. در سال‌های اخیر و با ایجاد قوانین جدید داوری، نقش پزشکان در خصوص آسیب‌های ورزش کاراته پررنگ تر شده است. پیش از این بررسی آسیب ایجاد شده در حین مسابقه بر عهده داور بود، ولی در حال حاضر نظر ، نظر پزشک است.

وی ادامه داد: عمر قهرمانی ورزشکار، سابقه آسیب‌ها در ارتباط است، دیده شده که قهرمان‌های خوب به دلیل آسیب‌های کمر و زانو خیلی زود از دنیای قهرمانی خداحافظی می‌کنند. مثل جاسم ویشکایی که به دلیل کمر دردی که در اثر تمرینات دچار آن شده بود از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد. همین موضوع اهمیت تمرینات مناسب و اصولی را مشخص می‌کند. همچنین استفاده از سالن‌هایی که دارای نور، تشک مناسب و وسایل حفاظتی است در کاهش میزان آسیب‌ها موثر است. تقویت عضلات نزدیک کننده هم اهمیت دارد. در حال حاضر از حفاظ‌هایی برای جلوگیری از آسیب در نظر گرفته شده است و کلاه هم تاثیر زیادی در محافظت از سر دارد. هر چه تعداد و شدت مسابقات در یک روز زیاد باشد، احتمال آسیب دیدگی‌ هم بیشتر است.

نیکو خصلت در پایان خاطر نشان کرد: در دانشگاه تبریز تحقیقاتی درباره آسیب‌های ورزش کاراته در حال انجام است که به صورت مقاله ارائه خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد