مجله رزمی کاراته (Karate Martial Arts Magazine)

اخبار کاراته ، آموزش و اطلاع رسانی

مجله رزمی کاراته (Karate Martial Arts Magazine)

اخبار کاراته ، آموزش و اطلاع رسانی

طعنه رئیس سابق فدراسیون کاراته به سلیمی و آرین‌خو:

طعنه رئیس سابق فدراسیون کاراته به سلیمی و آرین‌خو:
اگر دان‌های اهدایی ما را قبول ندارند، چرا آنها را به فدراسیون برنمی‌گردانند
رئیس سابق فدراسیون کاراته گفت: تعدادی از دوستان دان‌های صادر شده از سوی ما را قبول ندارندکه اگر این چنین است، چرا آن را به فدراسیون برنمی‌گردانند؟!


عباس احمد پناهی رئیس سابق فدراسیون کاراته در گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری پانا در خصوص اهدای دان، حجاب بانوان و مسائل دیگر صحبت کرد که در ادامه می‌آید:

انحصاری مبنی براینکه فقط دو نفر دان 8 داشته باشند، ایجاد شده بود

پناهی با بیان اینکه در زمان ریاستم یکی دو نفر در خصوص دان‌ها اعترض کردند، اظهار داشت: مدت‌ زیادی بود که اهدای دان به افراد واجد شرایط به تعویق افتاده بود. این افراد اشخاصی بودند که هنوزهم در کاراته کار می‌کنند و لباس این رشته ورزشی برتنشان است. تمام این نفرات در حال حاضر فعال هستند و کار می‌‎کنند. مدت‌ها از زمان اهدای دان‌های این افراد گذشته بود. متاسفانه انحصاری ایجاد شده بود که حتما یک یا دو نفر دان 8 یا 7 داشته باشند. در آن زمان نامه‌ای خطاب به فدراسیون جهانی زدیم و شرایط اهدای دان شش به بالا را سوال کردیم. فدراسیون جهانی هم در پاسخ به ما اعلام کرد که فدراسیون ملی باتوجه به سوابق و عملکرد افراد می‌تواند دان را صادر کند.

طبق نامه فدراسیون جهانی و تایید کمیته فنی به افراد دان دادیم

اگرقصد برگزاری آزمونی را داشتیم، چه کسی می‌خواست از این افراد امتحان بگیرد؟ آن زمان در کل کشور تنها یک یا دو نفر بودند که دان 8 داشتند. کسی که دان 8 دارد، چگونه می‌تواند از یک دان 8 امتحان بگیرد؟ قاعدتا چنین موضوعی نمی‌توانست صورت بگیرد. دان خیلی از افرادی که در زمان حضورم در فدراسیون، عضو کمیته فنی بودند، براساس رعایت نوبت و سنوات صادر می‌شد. این موضوع را با نشان دادن نامه فدراسیون جهانی در کمیته فنی مطرح کردیم. کمیته فنی لیستی را از افرادی که در حال حاضرکاراته کارمی‌کنند و سنواتشان رعایت شده، تهیه کرد و با اهدای دان به آنها موافقت شد. با استناد به این موضوع، دان 7 و 8 افراد را صادر کردیم. ضمن اینکه چنین موضوعی در اختیارفدراسیون ملی است و کسی نمی‌تواند در این مورد دخالت کند. تاکید می‌کنم فدراسیون جهانی مجوز این کار را به ما داده بود. ضمن اینکه کمیته فنی هم چنین موضوعی را تایید کرد.

آقایان وقتی از سرجوخه خارجی، دان می‌گرفتند عشق می‌کردند

متاسفانه در آن زمان یک نفر(آرین‌خو) گفت که سرجوخه نمی‌تواند به افسردرجه بدهد. همان موقع به "آرین‌خو" گفتم شما استاد من هستید و احترامت واجب است، اما دان قبلی را از چه کسی و کجا گرفتید؟ در آن زمان می‌دانستم که دان او از سوی فدراسیون جهانی صادر شده است. رئیس فدراسیون جهانی کاراته دان 5 دارد؛ در آن موقع ایرادی نداشت سرجوخه خارجی درجه بدهد، اما وقتی یک سرجوخه ایرانی می‌خواهد چنین کاری را انجام بدهد، ایراد می‌شود! این مسائل در شرایطی است که من به عنوان رئیس فدراسیون کاراته، احکام را با تمام مجوز‌های لازم امضا کردم. ضمن اینکه نمی‌توانستم از آنها امتحان بگیرم زیرا کسی نبود که بخواهد چنین کاری را انجام بدهد. در نظر بگیرید، زمانی که همه هم رده بودند، چه کسی می‌توانست چنین امری را محقق کند؟ وقتی سرجوخه خارجی به آن‌ها دان می‌داد، عشق می‌کردند اما برای ما بد بود! هیچ جای دنیا چنین چیزی وجود ندارد که وقتی حق شما را می‌دهند، پس از آن شروع به توهین کردن، کنید.

اگر یک مورد تخلف در دان‌ها بود از تمام جامعه کاراته عذرخواهی می‌کنم

کاراته پیشرفت کرده است و اکنون مشاهده می‌کنیم، روسای سبک‌های مختلف با علم روز کار می‌کنند و بهتر از خیلی‌ها که در خانه نشسته‌اند و هنوز در خصوص این رشته ورزشی، سنتی فکر می‌کنند، هستند. این افراد حق پیشرفت دارند. همین دوستانی که انتقاد می‌کنند، اگر یک دان صادرشده از سوی ما را پیدا کردند که سنواتش سپری نشده بود و یا دان‌ها به افرادی داده شده که در خانه استراحت می‌کردند، همین جا از تمامی جامعه کاراته عذر خواهی می‌کنم. در آن مقطع تمام شرایط را لحاظ و آن را صادر کردیم.

اگر دان‌های اهدایی را قبول ندارند، چرا آنها را به فدراسیون برنمی‌گردانند

تعدادی از دوستان دان‌های صادر شده از سوی ما را قبول ندارند. حال سوال اینجاست که اگر این دان‌ها را قبول ندارند، چرا آن را به فدراسیون برنمی‌گردانند؟ همین افرادی که چنین صحبت‌هایی را مطرح می کردند، در آن زمان می گفتند، چرا برای شاگرد من که سنواتش هم سپری شده است، دان صادر نمی کنید؟ اگر دان صادر شده را قبول ندارید، چرا چنین حرفی را می‌زنید؟

کار بزرگ ما مظلوم واقع شد

بزرگترین کاری که از زمان ناظریان شروع شد و تمام روسای فدراسیون پس از آن هم به نوعی آن را دنبال کردند، بحث حجاب بانوان بود. متاسفانه کار بزرگ ما مظلوم واقع شد. ما نمونه حجاب را به فدراسیون جهانی ارسال و مجوز آن را اخذ کردیم. حجاب زمان ما انجام شد؛ اما متاسفانه این کار بزرگ را تحت شعاع سوژه‌ای دیگر قرار دادند.

آقایان سرسری انتقاد می‌کنند و بعد می‌روند

آقایانی در کاراته حضور دارند که به محض تغییر فدراسیون روی کار می‌آیند و اعلام می‌کنند که می‌خواهیم با فدراسیون جدید کار کنیم. مدت کوتاهی مشغول می‌شود و درست زمانی که کاری باب میلشان انجام نشد، سرسری انتقاد ‌می‌کنند و می‌روند. دوستان چرا عجله می‌کنید. ابتدا اجازه بدهید فدراسیون جدید کارش را آغاز کند و پس از ارزیابی، ببیند که با شرایط شما همخوانی دارد یا خیر؛ پس از آن اعلام همکاری کنید.

تمام دان‌هایی که دادم بر اساس ضوابط قانونی بود

آقایانی که قصد دارید با فدراسیون کار کنید، دلتان برای کاراته بسوزد نه مسائل دیگر. این موضوع که چرا فلانی دان فلان شد و غیره اصلا درست نیست. باید این محدودیت ها برداشته شود. اگر کسی حقش است دان‌اش ارتقاء پیدا کند، باید چنین امری محقق شود. هنوز هم بر این اعتقاد هستم که تمام دان‌های 7 یا هشتی که صادر کردم، درست و بر اساس ضوابط قانونی بوده است. اعتقاد راسخ دارم که دان‌های مذکور حق این افراد بوده است و تا آخرین لحظه از این موضوع دفاع خواهم کرد. آقایانی که مدعی هستند، همین امروز با افرادی که من برایشان دان صادر کردم، تمرین کنند و ببیند که آیا حقشان بود یا خیر. متاسفانه سعی ما این بوده که سنتی فکر کنیم؛ اما کاراته دیگر سنتی نیست. احترام پیشکسوت سرجایش اما باید به جوانان و سایرین فضا داده شود.

در تمام دنیا دان 6 به بالا با توجه به سوابق و خدمات اهدا می‌شود

بعضی از دوستان می‌گویند که تکلیف دان‌های 7 و هشتی که اهدا شده است، باید مشخص شود. اگر اینگونه باشد من هم باید بگویم که تکلیف دان‌هایی که زمان سمندر و آهی اهداشده است، باید روشن شود. این حرفها دیگر چیست؟ اگر خلاف قانون عمل شده، باید بررسی کنند اما در غیر این صورت چنین چیزی از بیخ اشتباه است. در تمام دنیا دان 6 به بالا با توجه به سوابق و خدماتی که فرد به کاراته کرده است، دانش را صادر می‌کنند. حتی در فدراسیون جهانی وقتی می‌خواهند به کسی دان 10 بدهند، تمام سوابق و خدمات فرد را بررسی قرار می‌دهند و در کمیته فنی در خصوص وی تصمیم‌گیری می کنند و دیگر به شخص مذکور نمی‌گویند که باید امتحان بدهی.

خودشان را پیشکسوت فرض می‌کنند

دوستان می‌گویند فلان استاد ژاپنی دان 9 بود با همان مرتبه فوت کرد. این چه حرفی است که می‌زنند؟ تمام استادان سراسر دنیا برای ما قابل احترام هستند؛ اما آیا کاراته ما، کاراته 50 سال پیش است؟ قوانین چقدر دچار تغییر شد و چقدر آن را به علم نزدیک کردند؟ دیگر مسائل مانند گذشته نیست. تعدادی از دوستان اعلام می‌کنند ما پیشکسوت کاراته هستیم. وقتی سوابق آنها را بررسی کنید، خواهید دید که از سن 30 سالگی کاراته را آغاز کرده اند و حالا که به سن 60 سالگی رسیده، خودش را پیشکسوت فرض می‌کند. سن بالا دلیل بر کسوت نیست.

مدت‌ها دنبال پست هیات رئیسه بودم، اما پس از اخد آن را تشریفاتی خطاب کردند

اگر بحث کاراته است، همه باید به هم برای ارتقای این رشته کمک کنند. بزرگترین کار را در خصوص حجاب انجام دادیم و به قدری حواشی برای ما ایجاد کردند که آن اصلا به چشم نیامد. مدت‌ها دنبال پست هیات رئیسه آسیا بودیم. با رایزنی‌هایی انجام شده موفق به اخذ این سمت شدیم. به جای اینکه بگویند یک پست خوب بین المللی برای ایران گرفته شد، گفتند این پست تشریفاتی است. اگر موفق به اخذ این سمت نمی‌شدم چیز دیگری می گفتند. واقعا این مسائل زشت است.

انحصار طلبی تا کی؟

از چهل پنجاه دان 6 تا هشتی که صادر کردم، افرادی زیادی بابت آن تشکر کردند. در حال حاضر دان های 6 می توانند زیر نظر 7 یا 8 امتحان بدهد. افزایش تعداد دان های 7 و 8، آیا باعث اقتدار کاراته ایران نیست؟ انحصار طلبی تا کی؟ بازهم سوالم این است این آقایانی که دان‌های 8 دارند، از چه کسی گرفته‌اند و کجا امتحان داده‌‌اند؟ یکی از مسائلی که از من در خصوص اهدای دان‌ها می خواستند این بود که یکی از اعضای کمیته فنی زیر حکم دان را امضا کند. به طور مثال افرادی که در "شی‌توریو" امتحان می‌دهند، فردی که در کمیته فنی این سبک را کار می کرده است در کنار امضای رئیس فدراسیون، امضا بزند. با این امر مخالف کردم و همین موضوع باعث شد که سلیمی استعفا بدهد. در کمیته فنی اعلام کردم یک کشور را به من نشان بدهید که در حکم‌های دان‌ها دو امضا وجود داشته باشد.

اگر می‌خواهید کمک کنید چرا دیگر دنبال پست هستید؟

اعضای کمیته فنی در آن زمان واقعا زحمت می‌کشید تا دیر وقت در زمان مسابقات انتخابی تیم ملی در سالن باقی می‌مانند و مسابقات را نگاه می‌کردند. اما در نهایت جوابگو شخص رئیس فدراسیون است. اگر تیم نتیجه نگیرد، وزارت ورزش یقیه رئیس فدراسیون را می‌گیرد. بارها گفته‌ام کسی که رئیس فدراسیون می‌شود تمام سعی و تلاشش را به کار‌می‌برد تا رشته مذکور موفق باشد. آقایانی که می‌خواهید به کاراته کمک کنید، چرا دیگر دنبال پست و مقام هستید؟
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد