حاشیه ای که کاراته ایران را تهدید میکند
دانهای اهدایی یا تقلبی
جام جم آنلاین: کاراته ایران این روزها با سوژه تازهای مواجه است، سوژهای که حالا پای بزرگان این رشته را به میان کشیده است. بحث بر سر تیم ملی نیست، حتی ارسال نمونه لباسهای بانوان برای مبارزه با حجاب اسلامی هم که فدراسیونیها روی آن مانور زیادی داده بودند هم به وسط کشیده نشده است.
این بار صحبت از درجه استادی است. اهدای دانهای کاراته. دانهایی که برای دستیابی به آنها باید ریاضت زیادی را کشید، ولی به نظر میرسد در ایران این موضوع چندان هم سخت نیست.
در سالهای گذشته هم به صورت جسته گریخته این موضوع مطرح بود و با وجود اعتراضهایی که به گوش میرسید، اما تغییری در روند ماجرا صورت نگرفته است.
فدراسیونهای مختلف این رویه را طی کردهاند و اینبار هم صدای اعتراض پیشکسوتان نشان از پیمودن روندی دارد که در فدراسیونهای مختلف وجود داشت. حضور یک مربی ژاپنی در تهران و اهدای «دان 7» به خانم وفایی جنجال بزرگی به پا کرده است.
از درون فدراسیون هم صدای اعتراض به گوش میرسد و خارج از گود که انتقادها تندتر از قبل شده است. در این بین فرجی رییس فدراسیون کاراته سکوت معنی داری داشته و حاضر نیست وارد این جریان شود.
منتقدان میگویند او چون از جنس کاراته نیست به این مسائل ورود نمیکند و آشوری، دبیر فدراسیون همه کاره امور کاراته کشور شده است! اما آشوری برای دفاع از خود ادعاهایی مطرح میکند و میگوید: «از صبح تا شب در فدراسیون هستم و بیشترین وقت را میگذارم. هیچ تصمیمی را هم سرخود نگرفتهام، ولی برخی دوستان کملطفی میکنند و حرفهایی مطرح میکنند که واقعیت ندارد. کاراته به همدلی نیاز دارد و پیشکسوتان باید به سمت این رشته بیایند نه این که با انتقادهای تخریبکننده خود در فاصله نزدیک باقیمانده تا مسابقههای قهرمانی جهان جو را به هم بریزند.»
دانها از کجا کلید خوردند؟
این که شروع اهدای دانهای کاراته از کدام فدراسیون بوده نیز برای خیلیها سوالبرانگیز است، چرا که در همه فدراسیونهای اخیر از گوشه و کنار شایعاتی در خصوص اهدای دانهای افتخاری به گوش میرسید که مورد انتقاد ریشسفیدان این رشته قرار میگرفت.
دانهای اهدایی را که این روزها به دانهای تقلبی کاراته نیز شهرت یافتهاند هیچ یک از مسوولان قبلی فدراسیون کاراته به گردن نمیگیرند و هرکدام آغاز این کار را به گردن دیگری میاندازند ولی طبق آنچه پیشکسوتان این رشته میگویند در دوره آشوری که در فدراسیون مسوولیت داشت این روند شکل گرفته و در زمان احمدپناهی به اوج خود رسیده است. در همان زمان هم خیلیها میگفتند رییس وقت فدراسیون کاراته برای این که افراد بیشتری را دور خود جمع کند اقدام به این کار میکرده است.
این موضوعی است که در زمان ناظریان هم مطرح بوده و اکنون که ریاست فدراسیون به فرجی سپرده شده است بار دیگر شاهد تکرار ماجرایی هستیم که قلب بزرگان کاراته را بشدت رنجانده است.
در حالی که فرجی از قبل گفته بود برای جلوگیری از اهدای چنین دانهایی باید کمیته فنی تشکیل داد تا این روند قطع شود، اما در عمل خلاف آنچه گفته شده بود در حال رخ دادن است.
انتقادهایی که جمشید سلیمی، عضو هیات رییسه فدراسیون کاراته به آنچه درون این فدراسیون روی میدهد نیز در نوع خود جالب توجه است: «از روز اول تنها کسی که به عملکرد فدراسیون کاراته اعتراض داشته من بودم و در حال حاضر هم به عملکرد آنها اعتراض دارم. مسوولان فدراسیون از من خواهش کردند در کنار آنها باشم و من هم قبول کردم. خواستم با حضورم در کاراته به جوانان مملکتم خدمت کنم، اما دوستان اجازه نمیدهند. آشوری در فدراسیون نشسته و اجازه کار کردن به کسی را نمیدهد. مسوولان فدراسیون همین طور به خانم وفایی و خیلیهای دیگر «دان 7» میدهند.
گویا دوستان فراموش کردهاند قرار شد هر کسی که میخواهد دان بگیرد باید مدارکش را کمیته فنی بررسی کند و پس از آن برای دادن دان اقدام شود، پس قول و قرارها چه شد؟ چرا همین طور به هر کسی دان داده میشود. اول گفتند یک ژاپنی را که دارای «دان 10» است، آوردهاند تا امتحان بگیرد و دان بدهد، ولی همینطوری دارند دان هدیه میدهند. ما در کمیته فنی اساسنامهای برای آزمون نوشته بودیم. اما اینها آمدهاند و اساسنامه را تغییر دادهاند.
استادان بزرگ کاراته جهان مانند نیشی یاما، آراکاوا، ناکایاما و... با دانهای 8 و 9 روزگار سپری کردند و حتی با همین دانها چشم از جهان فرو بستند، اما اینها دارند کاری میکنند که یکی با 70 سال سن بتواند دان 10 بگیرد! من با این تفاصیل شرمم میآید که بگویم «دان 8» دارم. از الان به بعد اعلام میکنم در اعتراض به اهدای دانهای کیلویی، جمشید سلیمی دان 1 هستم.
فرجی هیچ کاره است!
محمد آرینخو، کارشناس برجسته کاراته ایران که مورد احترام همه اهالی این رشته است یکی از افرادی است که درخصوص اتفاقهای اخیر گلایههای زیادی دارد.
وقتی در اینباره از آرین خو پرسیدیم مثل همیشه با صراحت لهجه عنوان کرد: «متاسفانه شرایط کاراته خیلی بد شده است. هر رئیسی که میآید برای این که یکسری افراد را جمع کند به آنها دان میدهد. پناهی که آمده بود آن کارها را کرد و حالا هم نوبت به فرجی رسیده است. البته این را بگویم که فرجی اصلا کارهای نیست. او آمده بود دفتر کارم و از من خواست رئیس کمیته فنی فدراسیون بشوم، ولی من پنج مورد را خواستم که باید تکلیف آنها مشخص شود. یکی از آن موارد همین دانها بود که جوابی به من نداد و رفت و دیگر هم پیدایش نشد. من در همان جلسه گفتم شما هیچ کاره هستی، چون آشوری در فدراسیون است، ولی به من گفت آشوری را مدیریت میکند. آن زمان هم گفت یک هیات بی نظر میآید و دانهایی که داده شده را بررسی میکند، ولی نه تنها این کار صورت نگرفته که میبینیم همچنان دارند به افرادی خاص دان میدهند. »
وی در خصوص این اظهار نظر آشوری که کمیته فنی این دانها را اهدا کرده و دیگر نمیتوان بررسی کرد، میگوید: «این حرف یعنی چه؟ چطور نمیشود دانهایی را که دادهاند بررسی کنند؟ مگر مدارک تحصیلی نمایندگان مجلس را هم بررسی نمیکنند؟ »
حاشیه جدید کاراته ایران در حالی رخ میدهد که تیم ملی اوایل آذر در مسابقات جهانی فرانسه حضورخواهد یافت و به نظر میرسد این اختلافها در کاراته انرژی زیادی را صرف خود کند؛ مشکلاتی که از خود فدراسیون به بیرون بروز میکند و هربار هم صدای اعتراض بزرگان این رشته را بالا میبرد.
سلام خدمت شما دوست عزیز وب خوب و پورمحتوایی دارین..خوشحال میشم به وب منم سری بزنین..واز نظرات شیرینتون مارو در بهتر شدن وبمون کمک کنید.